Lånekort hos biblioteken i Trosa kommun

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Ansökan om lånekort, välj pinkod och uppdatera kontaktuppgifter

På våra bibliotek i Trosa kommun kan du som är folkbokförd i Trosa kommun utan kostnad låna ett stort utbud av böcker, ljudböcker, tidningar, tidskrifter, filmer och andra medier. Genom att ha ett lånekort kan du låna och reservera böcker och andra medier både på plats och digitalt via webben. Ansökan kan du göra på något av våra bibliotek eller via följande e-tjänst.

I följande e-tjänst kan du:

  • Ansöka om ett lånekort
  • Byta eller välja pinkod (för dig som redan har ett lånekort)
  • Uppdatera ditt telefonnummer eller e-postadress (för dig som redan har ett lånekort)

Kom ihåg att det är gratis att skaffa lånekort och ta del av vårt utbud. Det enda du behöver göra är att legitimera dig. Viktigt att komma ihåg är att du som ansöker om lånekort ska vara folkbokförd på en adress i Trosa kommun. Om du är folkbokförd i en annan kommun ber vi dig kontakta oss för mer information. 

Personalen på biblioteken går igenom ansökningarna löpande under sin arbetstid. Du får ett bekräftelsemail när ditt lånekort/inloggning går att använda.

Lånekort till barn

För barn under 18 år krävs ett intyg från dig som målsman för att få ett lånekort. Med vår e-tjänst Lånekortsförbindelse för barn kan du digitalt förmedla ditt intyg och ditt barn kan hämta ut sitt lånekort på det bibliotek som ligger i barnets skolas tätort.

Följande behövs för e-tjänsten

  • BankID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa