Livsmedelsverksamhet - lämna uppgifter för omklassning enligt ny riskklassningsmodell

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Från och med år 2024 kommer miljökontoret att börja använda ett nytt sätt att räkna ut hur mycket kontroll du som livsmedelsföretagare kommer att få. Det innebär att alla livsmedelsföretagare behöver “klassas om” under 2023, eftersom de nya reglerna gäller från 1 januari 2024. Om du vill ha mer bakgrundsinformation, finns fördjupad information om den nya riskklassningsmodellen på Livsmedelsverkets Kontrollwiki.

 

Välkommen att lämna uppgifter om en livsmedelsverksamhet i Trosa kommun!

Här lämnar du uppgifter om befintlig livsmedelsverksamhet. Miljökontoret behöver uppgifterna för att placera verksamheten i rätt riskklass enligt Livsmedelsverkets nya riskklassningsmodell.
Om verksamheten är certifierad enligt en standard för livsmedelssäkerhet är det bra om du har ditt certifikat tillgängligt så att du kan ladda upp det.

 

Kostar det något?

Det kostar inget att lämna uppgifter inför den nya riskklassningen.

 

Logga in med din egen e-legitimation

Som företrädare för företaget så använder du din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten, exempelvis Mobilt BankID. I e-tjänsten kan du välja att hämta företagsuppgifter från Bolagsverket, Statistikmyndigheten SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt. Här kan du läsa mer om hämtning av företagsuppgifter.

 

Frågor

Har du frågor  är du välkommen att kontakta Emily San Martin, Livsmedelsinspektör, per e-post: emily.sanmartin@trosa.se eller på telefon: 0156-521 95.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Organisationsnummer
  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa